Légbevezetők

Gondolkodjon rendszerben
A páraszabályozott rendszer csak annyi levegőt enged be, amennyi az optimális levegőminőség érdekében indokolt, ezáltal megszűnik az ablaknyitásokból adódó felesleges hőveszteség.

Higroszabályozású légbevezetők
Az épület nyílászáróiba, vagy falába építhető páraszabályozott légbevezetők a lakáson belüli páratartalom függvényében, automatikusan gondoskodnak a megfelelő mennyiségű friss levegőről.

Intelligens légelvezetők
A párás szennyezett levegő eltávolítását a kiszolgáló helyiségekben elhelyezett légelvezető elemek végzik, amelyek a helyiségek funkciója alapján lehetnek páraérzékelővel, vagy mozgásérzékelővel CO2 vagy VOC érzékelővel ellátva. A légelvezetőket a rendszer egyetlen elektromos áramot igénylő egységéhez, a csendes, alacsony fogyasztású központi ventilátorhoz kell csatlakoztatni


Alacsony fogyasztású központi ventilátorok
Az intelligens vezérlőelektronikával szabályozott, alacsony fogyasztású központi ventilátorok teljesítményét a légelvezető elemek zsaluállása szerint szabályozza, pl. zárt zsaluállások esetén (ha úgy érzékeli, hogy nem tartózkodnak a lakásban), automatikusan „elaltatja” önmagát.
Társasházak, középületek szállodák esetén a párás, szennyezett levegő eltávolítása kedvező energiafogyasztású tetőventilátorokkal is történhet, amelyek fejújítás alkalmával a már kiépített szellőzési rendszer meglévő egyes részegységeivel is könnyedén kombinálhatók. Forrás: aereco.hu

Képek a cikkhez